Stock Market Down

Stadig flere nordmenn har penger på bok, og leter etter enkle muligheter for å skaffe seg en god avkastning på sparepengene. Og når man hører om suksesshistorier der amatører har tjent seg rike på å investere i aksjer, så er det kanskje vanskelig å selv ikke bli bitt av basillen. Men i motsetning til hva svært mange tror, så er det en relativt liten prosentandel investorer som lykkes stort med sine aksjeinvesteringer. Derfor bør du lære av deres feil, og unngå de vanlige feilene ved investering i aksjer.

Du forstår ikke bransjen eller selskapet

En vanlig nybegynnerfeil når man skal investere i aksjer, er at man ikke kjenner til verken bransjen eller selskapet som man legger pengene i. Mange følger bare «trenden», og brenner seg derfor fordi de ikke kjenner til det som beveger seg i den aktuelle bransjen. Kanskje investerer man i en utenlandsk bransje uten å vite at det er spådd en ekstrem nedgang i dette selskapet fremover. Hvis man ønsker å investere i aksjer og tjene penger på det, så er man nødt til å gjøre dyptgående research og tilegne seg informasjon om både selskapet og bransjen man ønsker å investere i.

Det kan være lurt å lytte til analytikere og andre som har dette som sitt ekspertområde, men man bør også ta rådene fra disse med en klype salt. Det er mange «eksperter» som har skjulte agendaer, og følgelig skal man heller ikke ta alt som skrives i aviser og på nettet for god fisk. Det gjelder å opprette seg et kontaktnettverk og skape relasjoner dersom man vil lykkes som aksjeinvestor.

Du er for utålmodig

De fleste eksperter er enige om at det å investere i aksjer er et langtidsprosjekt. Målet er naturligvis å tjene penger på aksjene, ved å kjøpe når de er billige, og selge når de er dyre. Men når vet man når man skal selge? Det er en stor utfordring, og mange blir utålmodige når det er svingninger i markedet. Da kan det hende at man selger seg ut alt for tidlig fordi at man har sett at aksjene har begynt å gå ned, og dermed taper penger eller oppnår en svært liten avkastning.

Mange mener at man bør sette av minst fem år til å tjene penger på aksjeinvesteringer, men dette spørs naturligvis veldig på hvilken bransje og hvilke selskaper man kjøper aksjer i. Det finnes mange gode eksempler på selskaper der aksjene har tatt svingninger på meget kort tid, og der det nok satt igjen mange sure fjes som solgte seg ut alt for tidlig da aksjeverdien tok seg opp igjen like etter.

Du tror du vil finne det neste Apple

apple-aktieDrømmen er naturligvis å spytte inn penger i et lite selskap før det oppnår suksess, slik at man eier store aksjer og blir med på en prisvekst uten like. Dette er dog en drøm som svært få oppnår, og de aller fleste som investerer penger i små selskaper, oppnår ingen stor avkastning eller taper pengene de investerte. Små selskaper er mer utsatte for svingninger og kursendringer, så man bør være godt kjent med selskapet man ønsker å investere i dersom det skal ha noe for seg.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Gomelavia.com. All Rights Reserved