london2012_3Hyde Park, Westminster Palace og tusenvis av eksklusive butikker. Det er mange grunner til at London er et såpass populært reisemål som det er, og vi skal heller ikke glemme den britiske fotballkulturen (og pub-kulturen!). Med over åtte millioner innbyggere er ikke London bare Storbritannias største by, men også den største i hele EU-samarbeidet. Det er svært mye å se og oppleve i London, og ferien blir ikke komplett uten leiebil. Men husk – hvilken side av veien kjører de på i Storbritannia igjen …?

Den internasjonale flyplassen i hovedstaden heter London Heatrow Lufthavn. Den ligger et stykke utenfor sentrum av byen, men bilutleie tilbys av både lokale og internasjonale bilutleiere på flyplassen.

Kjøretips i London

Foruten om at London er en millionby av gigantisk størrelse, som det kan være vanskelig nok i seg selv å finne frem i, så vil den største utfordringen når man har leiebil at britene kjører på venstre side av veien. Selv om dette virker totalt fjernt fra starten av, så venner man faktisk seg til det ganske raskt. Leiebil er for øvrig en super måte å oppleve de ulike attraksjonene i London på, ettersom byen er svært stor i areal. Kjøring i sentrum kan oppleves som utfordrende for uerfarne sjåfører, og det er gjerne trafikkorker på de store veiene inn og ut fra hovedstaden i rushtidene.

Her leier du bil i London

find-a-carDe fleste selskapene som tilbyr bilutleie i London holder enten til på flyplassen Heathrow eller ved den historiske King Cross Station i sentrum. Å leie bil på flyplassen er vanligvis en god idé på utenlandsferie, men i London er det ikke alltid det. For mens ekspresstoget tar deg inn til sentrum på et kvarters tid, så vil man ofte havne i kø langs M4-hovedveien inn til London dersom man har leiebil. Derfor anbefaler vi å heller leie bil i sentrum med mindre man ankommer London på et tidspunkt der rush-trafikken er over (sent på kvelden).

For øvrig så har man massevis av alternativer til bilutleie i London – vi kan nevne i fleng: Enterprise, Europcar, Budget, Avis, Hertz, International Supplier og Auto Europe er alle til stedet både på flyplassen og i sentrum (med ulike filialer). Du kan også prøve selskaper som Leiebilguiden.no, Leiebilflyplass.no eller Travelstart.no.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Hvor skal man egentlig begynne? I selve sentrum er det såpass mange attraksjoner man bør få med seg enten man har leiebil eller ei, at vi bare kan ramse opp:

  • Vokskabinettet Madame Tussauds (Marylebone Road)
  • Nasjonalgalleriet (Trafalgar Square WC2N 5DN)
  • Pariserhjulet London Eye (nær undergrunnsstasjonen Victoria)
  • Dyreparken London Zoo (Outer Cirle, Regent’s Park)
  • Slottet Buckingham Palace og Westminster Abbey (nær undergrunnsstasjonen Westminster)

Men med leiebil i London bør man også ta turen utenfor sentrumsområdene til hovedstaden. Kanskje er en utflukt til Legoland greit dersom man reiser med barn, og parken ligger omtrent 4 mil vest for London. Vurder også en kjøretur til det berømte Stonehenge, som ligger omtrent 14 mil fra sentrum av London. Til sist vil vi komme med en anbefaling til deg som vil oppleve den engelske landsbygda, noe man best gjør i provinsen The Cotswolds. Her ligger mange små «erkebritiske» byer.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Gomelavia.com. All Rights Reserved